Jordbro blir en del av SmartRetur familien

September 3, 2021

Nordens største aktør innen returlogistikk og paller, SmartRetur har kjøpt Jordbo Lastpall Depå AB. Med 6 punkter i Sverige fra før er SmartRetur allerede godt etablert, og med Jordbro får markedslederen bedre dekning i Stockholmsområdet og ikke minst enda flere sterke fagfolk i organisasjonen.

Dyktige folk med et godt omdømme

Konserndirektør i SmartRetur Søren Eriksen er veldig fornøyd med at Jordbro blir en del av den skandinaviske familien.

-Det var tre ting vi så etter: entusiastiske fagpersoner, et godt omdømme og en strategisk beliggenhet. Hos Jordbro fant vi alt dette og mer til. De driver godt med et tett lag hvor de fleste har vært der i mange år. De har lange kunderelasjoner og et godt rykte i bransjen, basert på et veldig løsningsorientert kundefokus, og de har grep om en strategisk region i Sverige. Hva kan jeg si, de er en imponerende gjeng vi gleder oss til å samarbeide tettere med, sier Eriksen.

Internasjonal tyngde og markedsledende på digitalisering

For Site Manager Viktor Sävström i Jordbro betyr oppkjøpet at han og kollegene kan tilby kundene flere og bedre tjenester.

-For oss som har drevet vår butikk og rendyrket vårt konsept i snart 20 år er det veldig inspirerende å bli del av en fremoverlent internasjonal og innovativ aktør som SmartRetur. De deler våre visjoner om skreddersøm og smart gjenbruk, samtidig som de har kommet lengst i bransjen på digitalisering. Det er next level for både oss og våre kunder, sier Sävström.

Business as usual – men økt samhandling

Både Søren Eriksen og Viktor Sävström er opptatt av å utnytte det komplementære ved samarbeidet best mulig. Jordbro vil fortsette med akkurat samme mannskap som har drevet selskapet i det daglige, men knytte seg opp til SmartReturs systemer, palleflow og teknologi. Samtidig vil SmartRetur dra nytte av Jordbros kontakter, kunder og kultur.

-Å kjøpe ut en passiv eier var en god mulighet for vekst både for selskapet og medarbeiderne, sier Eriksen. Viktor og gjengen har kommet langt på egenhånd, nå blir de en del av en offensiv skandinavisk servicebedrift som tenker sirkulærøkonomi og stordrift der det lønner seg for kundene, avslutter han.

-----

Fakta om Smartretur:

SmartRetur er med sine virksomheter i Norge, Sverige og Danmark Nordens ledende aktør innen returlogistikk med en omsetning på nærmere 50 millioner euro. Selskapet ble startet i 2001 og eies i dag av det norske PE fondet Norvestor og ansatte.

For mer informasjon, kontakt Søren Eriksen: soren@smartretur.no