Fra den gamle pallebransjen til smart returlogistikk

Tanken bak Smart Retur ble realisert da vi i 2012 skiftet navn fra Waba og la om strategien. Da plastpallen først muliggjorde en lukket verdikjede, så vi en mulighet ingen andre så: Å utvikle et lignende system for trepaller ville kutte både kostnader og utslipp betraktelig, i tillegg til å gi oss rom for en mye mer effektiv håndtering.

I dag sorterer vi trepallene, reparerer dem etter behov, og oppnår på den måten en gjenbruksgrad på opptil 98 prosent.

Vi satset tungt på teknologi og digitalisering, og introduserte Smart Returs egen digitale pallebank. Slik får du som kunde enkelt det du trenger når du trenger det, med full oversikt og fleksibilitet.

Med en transparent forretningsmodell, et genuint ønske om å skyve verden i riktig retning, og produkter og tjenester som virkelig leverer, kunne vi erkjenne at Smart retur var i ferd med å bli markedsledende. Nå er vi størst i Norden.

Smart Returs reise de siste ti årene har tatt oss fra 200 millioner til 1.100 millioner kroner i omsetning. Likevel ligger det største potensialet foran oss, og vi er klare til å løfte oss videre.

2001 Waba ble opprettet.

2012 Søren Eriksen ble ny daglig leder.

Januar 2017 Nye eiere.

August 2017 Byttet navn fra Waba til Smart Retur.

Januar 2018 Pallebanken lanseres.

2020 Får lisens og rettigheter på plastpall.

August 2020 Norvestor inn på eiersiden.

2020 Kjøpt opp PSRS.

2021 Kjøpt opp Jordbro Lastpall.

2021 Kjøpt opp Provipal.

Vår visjon er å pushe utviklingen fremover i en av de mest spennende og innovative sirkulærøkonomiske bransjene.

Fremover har vi to mål: Å konsolidere markedet, og å bidra til at plastpallen skal få den samme suksessen i Danmark og Finland som i Norge og Sverige. Det igjen vil bidra til enda større reduksjoner i utslipp, ressursbruk og kostnader, og vi vil ta nok et steg i retning av en litt bedre verden. Det finnes fortsatt uutforskede metoder og uprøvd teknologi som vi skal utnytte i fremtiden.

Vi har allerede kommet langt på de ti årene som har gått siden vi skiftet gir, og kan med hånden på hjertet si at Smart Retur bidrar til en bedre verden – med videre profesjonalisering av returlogistikken, strengere miljøkrav, og ikke minst med vår evne til å imøtegå næringslivets stadig høyere krav til effektiv ressursbruk.

Ikke en ordinær pallehandel

I den digitale pallebanken vår administrerer du returlogistikken din. Du kan se på den som kontrollsenteret ditt: Her gjør du alt av bestillinger, holder oversikt, og innhenter dokumentasjon.

Pallebanken er Smart Returs hjerte og hjerne: Kjøp paller når du trenger flere, selg til oss når du har for mange. Bestill transporter og returer, bestill lagringsplass og hold oversikt over beholdningen din. Her får du også oversikt over sorteringsresultater, reparasjoner, gjenbruksgrad og utslippskutt.

Noen av våre kunder

.

Logos