Men viktigst; hva kan vi gjøre for deg?

2022 har vært nok et annerledes og dramatisk år. Allikevel er vi optimister. Vår markedsledende posisjon på returlogistikk i Skandinavia gjør det enklere å skape forutsigbarhet, og å holde riktige volum og priser for deg. Vi er takknemlig for den store tilliten vi nyter, men fremfor å lene oss tilbake er vi på offensiven. Nye folk, ny teknologi, nye partnere og nye forretningsområder er vårt svar på usikre tider. Så er spørsmålet, hva ønsker du mer?

Vår ambisjon er å utvikle selskapet videre, og forbedre oss som Skandinavias ledende innenfor returlogistikk hvor ombruk og bærekraft er nøkkelen til suksess. I stedet for å tenke lokalt, kan vi i felleskap finne andre produkter og tjenester, som vi kan samhandle sammen om. I tillegg til å lansere plastpallen, ønsker vi å utforske og vurdere om vi kan bidra med andre løsninger og tjenester, enten innenfor andre type lastbærere eller retur- og logistikktjenester. Arbeidet starter allerede nå i januar hvor vi har engasjert selskapet Arkwright for å gjøre en markedsvurdering av det norske markedet i felleskap med en rekke av våre kunder og leverandører. Vi ønsker å få mer kunnskap og tenke langsiktig hvor samhandling om outsourcing av retur- og logistikktjenester som bør kunne være til det beste for alle parter inkludert miljøet. Forhåpentligvis kan vi lansere noen nye løsninger og tjenester i løpet av året, som vi kan få presentert til deg. Vi ser frem til et nytt og spennende år, som også er til det beste for våre kunder og miljøet.

2023 skal bli et år der trygg forsyning og nye muligheter skal stå i sentrum. Let’s talk!


Ny administrerende for SmartRetur Norge

Den 2 januar tiltrådte Trond Juliussen stillingen som administrerende direktør for SmartRetur Norge. Søren Eriksen er svært fornøyd med ansettelsen av Juliussen.

-Jeg har visst av Trond i over femten år, og han har jobbet med både retail og logistikk, og har vært en ettertraktet leder i flere bransjer. Med den veksten vi har hatt og med de ambisjonene vi har, trenger vi flere dyktige folk som kan hjelpe oss og kundene våre, sier Eriksen.

Juliussen som bla annet var sjef for Bonnier i Norge, kom sist fra stillingen som administrerende for Skeidar Oslo. Han har allerede brukt noe tid på Langhus og folkene her oppe og gleder seg til tiden fremover.

- Smart Retur er et spennende, fremoverlent firma i stor vekst. Deres identitet, verdier og forretning trigget meg veldig. De har en sterk vinnerkultur og jobber i et marked med mye moment, fart og spenning – noe som passer meg svært godt. At de i tillegg er med å utgjør en forskjell for både kunder og miljøet, gjør jobben også ekstra meningsfylt. Smart Retur er også et skandinavisk firma som har en spennende historie og ikke minst svært offensive planer om å utvikle nok en generasjon med nye løsninger, gjør dette til en svært interessant og utfordrende jobb, uttaler Trond Juliussen.

Trond Juliussen. Administrerende direktør for Smart Retur Norge.


Sverige henter inn ansvarlig for plastpaller

Som et ledd i selskapets satsning på plastpallen for industrien, har SmartRetur Sverige hentet inn en egen sjef for dette virksomhetsområde. Fra 1 februar vil Torbjörn Pettersson være Plastic Pallet Pooling Director i SmartRetur, og jobbe tett med selskapene i Danmark og Norge på utviklingen av dette produktet. Torbjörn kommer fra SmurfitKappa og har lang fartstid som ansvarlig for Supply Chain, og ikke minst innen utvikling og salg av spesialisert emballasje - sist som salgsansvarlig for Lithopack, som utvikler high-end emballasjeløsninger. VD i Sverige, Magnus Krook er veldig glad for at Torbjörn har valgt SmartRetur.

-Jeg kjenner Torbjörn fra tiden i SmurfitKappa, og vet han er riktig person til å drive frem dette spennende området med profesjonalitet og kundefokus. SmartReturs plastpaller er på mange måter fremtidens returemballasje for retail og industrien, så da trenger vi de beste folkene.

Torbjörn Pettersson, Plastic Pallet Pooling Director i SmartRetur


Renova, nå fullt innlemmet i SmartRetur

Kjøpet av Renova ifjor var det kanskje største strategiske grepet SmartRetur har gjort for å bli ledende i Sveriges viktigste økonomiske belte, Mälardalsregionen. Det tidligere familieeide selskapet har siden 1982 vært en ledende returaktør, og når de nå er fullintegrert i SmartRetur, ser man hvor viktig det er å være større og bedre plassert i denne sentrale regionen. VD Magnus Krook mener de tidligere eierne, og nå nøkkelansatte i SmartRetur, Jonas, Viktor og Emily Helgesson har gjort en fantastisk jobb med å få både systemer og kultur til å passe sammen. Fra 1 januar 2023 forsvant derfor navnet Renova, og familien Helgesson har funnet sin plass i den større SmartRetur familien.

Familien Helgesson fra Renova


Nye og bedre fasiliteter i Norrköping

SmartRetur flytter til nye og langt mer egnede fasiliteter i Norrköping der alle funksjoner nå blir samlet under ett tak for første gang. I tillegg til å bedre kvaliteten på warehousing og internlogistikk, øker også kapasiteten radikalt med fem porter istedenfor to. Ombyggingen av de nye lokalene er allerede i gang, og flyttingen er sluttført innen utgangen av kvartalet.


SmartWash kjøper Mega Wash i Danmark

SmartWash er et selskap i SmartRetur gruppen som har spesialisert seg på vask av plastpaller brukt til matvarer i den danske dagligvarehandelen. Administrerende direktør i SmartRetur Danmark, Henrik Skøtt, har ledet oppkjøpet av Mega Wash sin pallevask-divisjon, og dermed øker SmartWash’ vaskekapasitet på plastemballasje og kjøttkroker til den danske dagligvarebransjen betraktelig. Skøtt sier oppkjøpet er en veldig god produktmessig og strategisk fit etter hvert som selskapet satser på enda flere og forskjellige typer plastpaller.

-Vi skal kunne levere i hele verdikjeden hvis kundene ønsker det, men da må vi også ta investeringene, sier Skøtt.

MegaWash